Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент присвоїв звання Герой України Олександру Капушу, який загинув захищаючи Україну

Президент присвоїв звання Герой України Олександру Капушу, який загинув захищаючи Україну. Про це повідомили в прес-службі Президента України.

Президент Петро Порошенко за виняткову мужність і героїзм присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” 23-річному командиру розвідувального відділення 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади старшому солдату Олександру Капушу, який загинув у боях з російським агресором захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. Нагороду Глава держави передав батькам захисника Людмилі Князівні та Василю Івановичу.

Глава держави повідомив, що у лютому 2015 року під час виконання бойового завдання група розвідників, очолювана Олександром, мужньо обороняла позиції від переважаючих сил російських найманців. У найскладніший момент бою на групу зі сторони противника кинули бойову гранату. «Олександр не вагаючись прикрив собою товариша, а сам - загинув. Позиції були утримані», - сказав Президент.

«Подвиг Олександра назавжди залишиться у народній пам’яті, стане символом незламності бойового духу захисників української землі», - наголосив Глава держави.

Командир розвідувального підрозділу Олександр Капуш з травня 2014 року брав участь у проведені антитерористичної операції, в тому числі у боях за аеропорт “Луганськ”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ