Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент привітав учасників відзначення 100-літнього ювілею від дня народження Владики Володимира Стерника

Президент України привітав усіх учасників відзначення 100-літнього ювілею від дня народження Владики Володимира Стерника, — повідомляє Департамент інформації Української греко-католицької церкви.
 Сьогодні, 8 лютого 2007 року, на адресу Блаженнішого Любомира, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ та всіх учасників відзначення 100-літнього ювілею Владики Володимира Стернюка надійшла телеграма від Президента України Віктора Ющенка.
Подаємо повний текст документу:
„Ваше Блаженство, шановні учасники святкувань!
У ці дні Українська греко-католицька церква відзначає столітній ювілей від дня народження Владики Володимира Стернюка, Містоблюстителя Києво-Галицької Митрополії УГКЦ, вірного сина своєї Церкви та українського народу, людини, яка щоденно зверталася до Бога з такими словами: „...прошу Тебе, дай мені тільки силу, щоб у всьому бути Тобі слухняним. Я хотів би довічно служити моєму народові, пробуджувати в ньому віру і національну свідомість...”. Своїми вчинками владика повсякчас підтверджував цю настанову та мужньо переносив усі труднощі, пов’язані з покладеною на нього відповідальністю.
Ушановуючи сьогодні цю світлу постать українського народу ми одночасно вшановуємо мільйони тих духовних осіб та мирян УГКЦ, які не відмовилися від своєї віри в жорстокі часи підпілля та гонінь. Перебуваючи біля керма великого церковного корабля, Владика Володимир, як добрий стерновий, завдяки особистій глибокій вірі, мудрості й мужності вивів його через бурю переслідувань на тихі води церковного відродження.
Сьогоднішнє буття нашого народу та наших Церков дуже потребує такого свідчення любові до Бога та Вітчизни, готовности до особистої пожертви, яке нам дає своїм життям ця світла постать.
Вічна пам‘ять від вдячних нащадків Владиці Володимирові Стернюку, честь і шана тим, хто й надалі докладає зусиль для торжества правди і справедливости, добробуту й процвітання України”.
                                                                                            
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ