Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент США Байден заявив, що для миру в Україні їй не обов'язково вступати до НАТО

Президент США Джо Байден стверджує, що мир в Україні настане тоді, коли можна буде забезпечити, щоб росія її ніколи не окупувала. Для цього, на його думку, Україна не обов’язково має вступати до НАТО.

Про це американський президент сказав в інтерв’ю для Time.

Водночас, за його словами, НАТО матиме з Україною «такі ж відносини, як і з іншими країнами, куди ми постачаємо зброю, щоб вони могли захистити себе в майбутньому».

«Але якщо ви помітили, я був тим, хто говорив, що не готовий підтримати натовізацію України», — додав Байден, але зауважив, що в разі поразки України «на дно піде» Польща, а також країни, що межують з росією.

Раніше британське видання Telegraph із посиланням на джерела писало, що Володимира Зеленського нібито попросили не порушувати тему членства України в НАТО перед Вашингтонським самітом, оскільки у 2023 році ця тема викликала розбіжності серед союзників.

Співрозмовник видання, ознайомлений з думкою адміністрації президента Джо Байдена, зазначив, що США і більшою мірою Німеччина стурбовані через загрозу росії для решти Альянсу.

Тим часом посолка Сполучених Штатів при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що на липневому саміті у Вашингтоні Альянс представить Україні пакет безпекових заходів, які слугуватимуть «мостом» до членства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ