Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент США підписав закон, який дозволить розпродавати надлишки армійської зброї на цивільному ринку

Президент США підписав закон, який дозволить розпродавати надлишки армійської зброї на цивільному ринку, - Гал-інфо з посиланням на всеукраїнську громадську організацію «Українська асоціація власників зброї».

25 листопада президент США Барак Обама підписав «Закон про національну авторизацію оборони» (NDAA), в рамках якого буде дозволено реалізовувати надлишки армійської зброї на цивільному ринку. Вперше під дію цього закону підпадуть військові пістолети.

Саме цей пункт закону викликав найбільший ажіотаж серед власників зброї в США. Зокрема, йдеться про легендарні M1911 та M1911A1 калібру .45, а також запчастини до них і боєприпаси.

У законі вказано, що в рамках експерименту продаж пістолетів обмежуватиметься 10 тис. одиницями на рік. Якщо командування ЗС США і керівництво країни визнають експеримент вдалим, то в подальшому на цивільний ринок надійдуть й інші пістолети, що знаходяться на озброєнні американської армії але не використовуються через моральне застаріння або надлишок на складах.

Раніше армія США продавала на цивільному ринку, переважно, застарілі гвинтівки та карабіни M1903, M1917, M1 Carbine та M1 Garand, а також запчастини і боєприпаси до них.

Цього разу керівництво ЗС США хоче очистити склади від 100 тис. пістолетів M1911 та M1911A1, що вже багато років не використовуються військовими, але користуються попитом і залишаються популярними на цивільному ринку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ