Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент у Молдові відвідав місто Бєльці, де поспілкувався з українською громадою

Президент у Молдові відвідав місто Бєльці, де поспілкувався з українською громадою. Повідомили у прес-службі Президента України.

Президент України під час офіційного візиту до Молдови відвідав місто Бєльці, де провів зустріч з представниками української громади та поклав квіти до пам’ятнику Тарасові Шевченку.

Президент відвідав будинок Спілки українців Молдови «Заповіт», який називають "Український дім". Петро Порошенко залишив запис у книзі почесних гостей.

Спілкуючись з представниками української громади в Національному театрі імені Васілє Алєксандру, Президент подякував за відданість традиціям духовності та культури Українського народу. "Україна має кардинально змінити ставлення до українців, які мешкають у Молдові", – сказав Глава держави. За словами Петра Порошенка, потрібно не лише зберегти культуру і мову, а зробити все, щоб кордонів між нашими двома країнами не було. "Це можливо лише за однієї умови: спільному русі та членстві в Європейському Союзі", – наголосив Президент.

Під час спілкування, зокрема, піднімалися питання обміну студентами, створення україномовного телеканалу, відновлення кафедри української мови та українознавства в університеті Кишинева. Наприкінці зустрічі всі присутні разом з Президентом заспівали гімн України.

У Молдові мешкає близько 600 тисяч українців по обидва береги Дністра.

Разом з Петром Порошенко, у зустрічі також взяв участь молдовський Прем'єр-міністр Юріє Лянке.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ