Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України провів телефонну розмову з Президентом Європейської Комісії

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером, під час якої лідери обговорили підготовку до ювілейного Двадцятого Саміту Україна – Європейський Союз 9 липня у Брюсселі.

Президент Єврокомісії привітав українських громадян з першою річницею безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом, що став потужним фактором для взаємного зближення та пожвавлення міжлюдських контактів.

Президент України відзначив прогрес на шляху імплементації реформ в нашій державі, в тому числі у сфері антикорупційної політики у контексті початку створення Вищого антикорупційного суду України.

Президент Єврокомісії підтвердив готовність Євросоюзу продовжити надавати всебічну підтримку Україні у впровадженні реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Лідери обговорили шляхи забезпечення енергетичної безпеки України та Європейського Союзу у контексті загрози будівництва «Північного потоку-2».

Петро Порошенко та Жан-Клод Юнкер наголосили на нагальній необхідності якомога швидшого звільнення Кремлем українських політичних в’язнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ