Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України привітав журналістів центральних і регіональних ЗМІ із професійним святом

Як повідомив 6 червня під час прес-конференції у Києві Віктор Ющенко, він вважає актуальним започаткування щорічного медіа-форуму в Україні, який проводитиметься 22 листопада у День Свободи (початок Майдану). Цей Форум стане майданчиком відносно місця і ролі України в міжнародному інформаційному процесі.

 Як зазначив Віктор Ющенко, ЗМІ сьогодні відіграють особливо важливу роль в державотворчих процесах в Україні. Поряд з тим в сучасній українській пресі є багато проблем, які потребують нагального вирішення. Зокрема, Президент виступає за подальше роздержавлення ЗМІ та створення в Україні суспільного телебачення. На наступній сесії ВРУ Віктор Ющенко планує подати на розгляд парламенту ініціативи щодо вдосконалення законодавства у сфері інформації. Львівська область за кількістю комунальних друкованих ЗМІ посідає четверте місце в Україні після Донецької, Дніпропетровської та Одеської областей. На Львівщині функціонує 42 комунальних видання, а загалом по Україні майже 750. Як зазначив Президент, він вважає незадовільною роботу Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення на шляху створення демократичних ЗМІ. Отож на найближчу сесію ВРУ Президент ставитиме питання про політичну оцінку діяльності Держкомтелерадіо та звільнення його голови Івана Чижа.
З нагоди Дня журналіста Президент України запросив представників ЗМІ зі всієї України на урочистий прийом до Маріїнського палацу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ