Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Президент ветував мораторій, для того щоб змусити ВР прийняти земельне законодавство, -- Емілія Подляшецька

Президент ветував мораторій, для того щоб змусити ВР прийняти земельне законодавство. Так вважає депутат Львівської обласної ради, секретар комісії з питань використання земель та регулювання земельних відносин ЛОР Емілія Подляшецька.
 «В 2006 році мало бути прийнято земельне законодавство, але цього зроблено так і не було, тому народними депутатами було прийнято мораторій щоб, землю стихійно не розкуповували. Президент ветував мораторій, щоб змусити ВР таки прийняти це законодавство. Минулої сесії в грудні 2006 року Львівська обласна рада прийняла тимчасове положення, яке регулює продаж земель як сільськогосподарского так і не сільськогосподарського призначення через прозорі аукціони, але зараз воно стосовно земель сільськогосподарського призначення не діє, тому що вступити в силу воно може лише якщо буде скасовано мораторій на продаж земель», -- сказала в коментарі «Гал-info» Емілія Подляшецька.
Як вважає депутат облради земля має стати товаром, тому що землею має розпоряджатися ефективний господар. «Якщо проїхатися теренами області то можна зауважити що землі, на жаль, не обробляються, бо в селян не має грошей та засобів. Відповідно якщо з’явиться інвестор, готовий інвестувати у сільське господарство то і земля оброблятиметься і селяни матимуть роботу, а не виїжджатимуть на заробітки за кордон. Але для цього інвесторам потрібні гарантії що земля належить їм», -- каже Подляшецька. З її слів в області вже працює досить багато більш-менш крупних землевласників, які використовують землю за сільськогосподарським призначенням або мають фермерські господарства. На думку депутата головне що треба прописати в законодавстві – інвестор має бути вітчизняним.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ