Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент вручив Главі УГКЦ орден князя Ярослава Мудрого

Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистостях з нагоди 75-річного ювілею Глави Української греко-католицької церкви, Верховного Архієпископа Києво-Галицького Любомира Гузара та 50-річчя його церковного служіння. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Глави держави.
Глава Української держави назвав Блаженнішого взірцем самовідданого служіння Богу і своїй країні. Віктор Ющенко нагадав, що греко-католицька церква була переслідувана, «проте Ви шляхетно долали виклики долі і труднощі».
Звертаючись до Любомира Гузара, Президент України зазначив, що «Ваше подвижництво, апостольська ревність, пасторська мудрість і теплота заслужили глибоку шану не лише наших співвітчизників, але й усієї Христової церкви». Глава держави побажав Л. Гузару міцного здоров'я, щасливого довголіття і божої благодаті на многії літа.
Також Президент України за визначний особистий внесок у духовне відродження українського народу, багатолітню церковну діяльність вручив Главі УГКЦ орден князя Ярослава Мудрого III ступеня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ