Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент закликає журналістів і громадськість до фахової дискусії довкола прийняття закону про Кабмін

Президент Віктор Ющенко закликає журналістів і громадськість „до серйозного діалогу” довкола прийняття антиконституційного, на його переконання, закону про Кабінет Міністрів України. „Я хочу, щоб журналісти України і нація були занурені в ту формальну і змістовну дискусію, яка точиться відносно цього Закону”, – цитують Главу держави у прес-службі Президента.
 За словами Президента, це має бути „серйозна розмова, віддалена від персональних інтересів”. „Ви є членами суспільства, будь ласка, говоріть про це”, – звернувся Віктор Ющенко до журналістів.
Президент підтвердив, що невдовзі внесе подання до Конституційного Суду щодо конституційності закону про Кабмін. „Але для мене важливий в даному моменті не сам крок подання, а щоб цей крок зрозуміли, чому і для чого він робиться”, – пояснив Президент.
На переконання Глави держави, цей закон загрожує тим, що громадськість може втратити контроль над формуванням збалансованої влади. „Це не проблема Ющенка, це проблема держави і нації. Чи вона формує таку систему влади, яка забезпечує демократичний поступ, чи ми знову повертаємося в систему, де не існує противаг, балансів, де є тільки одна монополія – чи то на брехню, чи на правду”, – сказав Президент.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ