Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Президент зустрівся з інвесторами Horizon Capital та Western NIS Enterprise Fund

Президент Петро Порошенко зустрівся з інвесторами управляючої компанії Horizon Capital та Western NIS Enterprise Fund.

Глава держави відзначив, що Україна – унікальна країна, і нині «правильний час і місце для інвестування».

Президент розповів про реформи, які проводяться в країні, та плани на майбутнє. Так, за останні три роки вдалося стабілізувати макрофінансову ситуацію та відновити економічне зростання, очищено банківську систему, створено антикорупційні інститути, реформовано енергетичний сектор. Восени Парламент проголосував за освітню, судову, пенсійну та медичну реформи. Президент сподівається, що до кінця року Верховна Рада підтримає ініціативу щодо приватизації, яка буде відбуватись прозоро та з високим рівнем довіри. «Ми проводимо реформи, які роблять Україну сильнішою, успішнішою та більш надійною», - зауважив Петро Порошенко.

Інвестори Horizon Capital представляють державні установи, міжнародні фінансові установи, пенсійні фонди, сімейні бюро та інвесторів, загальний капітал яких перевищує 350 мільярдів доларів. Чотири фонди, якими керує компанія Horizon Capital, інвестували у понад 140 компаній та залучили в ці компанії 1,5 мільярда доларів, створивши понад 45 тисяч робочих місць в кожному регіоні України.

Western NIS Enterprise Fund був першим донором системи електронних закупівель Prozorro та профінансував Українську академію лідерства, де нині навчається близько 200 студентів з усієї України.

У зустрічі також взяли участь заступник Глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків та голова Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України Юлія Ковалів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ