Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президента ГО „Служба охорони природи” Тимура Бедернічека переслідують за його втручання у справу щодо екологічної катастрофи на Сокальському водосховищі

Президент ГО „Служба охорони природи” Тимур Бедернічек стверджує, що через його зацікавленість екологічною ситуацією, яка склалася в Сокальському районі внаслідок спуску водосховища біля села Ільковичі, він зазнає фізичного переслідування: „Я йшов ввечері по вулиці, коли троє здорованів гукнули мене по імені і намагалися фізично мене затримати, проте я вивернувся і втік”, — розповів Тимур Бедернічек учора, 16 березня, під час засідання „круглого  столу” екологів на тему „Наслідки екологічної катастрофи на Сокальщині”.
ГО „Служба охорони природи” була однією з перших, хто виїхав на місце події. Тимур Бедернічек зафільмував знищення риби, розчавленої льодом, і активно долучився до вивчення екологічної ситуації, а також намагався залучити громадськість до обговорення проблеми та висвітлити її в ЗМІ. Та, за його словами, його діяльності постійно чиняться перешкоди, зокрема з 40 листів до ЗМІ, які він вкинув зі скриньки на Головній пошті до адресата не дійшов жоден. Крім того, до нього постійно дзвонять і переконують залишити цю справу. Під час його виїзду до озера, за його словами, його доводилось переховуватись від групи людей, яка розшукувала його із зброєю.
Нагадаємо, що 19 лютого за наказом голови Сокальської РДА Олега Солодяка було відкрито шлюзи на річці Західний Буг, через що було спущено воду з водосховища. Під шаром льоду загинула велика кількість риби.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ