Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президенту Латвії заборонять розмовляти з журналістами російською

Керівник латвійської Комісії з держмови Андрій Вейсберг заявив, що президенту Латвії належить при спілкуванні з журналістами говорити тільки латиською мовою, - Європейська правда.

Як повідомляє латвійський портал LSM, про це Вайсберг заявив за підсумками зустрічі з президентом Латвії Раймондом Вейонісом. Також під час цієї зустрічі Вейоніс запросив Вейсберга продовжити очолювати комісію, і той погодився.

"Думка старої і, думаю, нової комісії теж — що президенту варто було б з латвійськими мас-медіа спілкуватися тільки по-латиською", — сказав Вейсберг.

Видання нагадує - при своєму обранні Вейоніс особливо підкреслив, що продовжить розмовляти з пресою тією мовою, якою до нього звертаються за умови, що він цю мову знає.

Голова комісії заявив, що серед перших завдань він назвав вирішення питання навчання державній мові в школах, який, на думку комісії, зараз "знаходиться в дещо підвішеному стані", а також наведення ясності щодо створення державного телеканалу російською мовою. Колишня комісія була однозначно проти цього.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ