Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президенти України, Польщі та Литви ініціюють створення Фонду сприяння розвитку Львова

Результатом зустрічі президентів трьох держав – України, Польщі та Литви сьогодні, 30 вересня, у Львові - стало підписання Спільної декларації Глав держав, у якій вони висловили свою готовність ініціювати створення Фонду сприяння розвитку Львова – повідомляє офіційний сайт Президента України Віктора Ющенка.
У документі сторони звернулися до народів та Глав держав тих країн, які свого часу зробили внесок у становлення культурних традицій Львова, а також до міжнародних організацій, громадськості, культурних діячів, представників бізнесу щодо сприяння розвитку й збереження культурної спадщини Львова, архітектури міста.
Учасники зустрічі переконані, що декларація буде серйозним внеском у розвиток самобутності Львова в майбутньому.
У ході зустрічі Президенти також обговорили комплекс питань відносин України, Литви та Польщі. Глави держав, зокрема, торкнулися теми співпраці в енергетичній сфері, в тому числі, із завершення проекту «Одеса – Броди – Плоцьк» та проведення саміту з енергетичних питань за участю країн, зацікавлених у реалізації цього проекту.
Крім цього, Віктор  Ющенко, Лєх Качинський та Валдас Адамкус порушили питання співробітництва країн у європейській та євроатлантичній інтеграції.
Учасники розмови також надали особливої уваги ситуації, що склалася зараз навколо Грузії. Президенти висловили занепокоєння розвитком подій та зійшлися на думці щодо необхідності пошуку дипломатичних шляхів вирішення цієї ситуації.
З української сторони участь у зустрічі взяв міністр закордонних справ Борис Тарасюк та заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ