Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президія Львівської облради відмінила проведення урочистої сесії ЛОР 14 жовтня

На сьогоднішньому засіданні президії Львівської обласної ради 12 голосами проти 4 було прийнято рішення про відміну проведення урочистої сесії ЛОР 14 жовтня з нагоди 64-ї річниці створення УПА та свята Покрови.
  Таке рішення було прийнято, аналізуючи звернення голови братства ветеранів ОУН-УПА Олеся Гуменюка до заступника голови ЛОР Івана Деньковича. Як розповів „Гал-info” Іван Денькович, Олесь Гуменюк дійсно звертався до нього з проханням не проводити урочистої сесії 14 жовтня, оскільки всі вояки УПА будуть задіяні у відзначенні 64-ї річниці від створення УПА та в інших заходах, зокрема в урочистій академії в Оперному театрі, котра відбудеться з ініціативи ЛОДА.
Як доповів під час президії керівник управління внутрішньої політики ЛОДА Святослав Шеремета, ЛОДА планує в рамках відзначення 64-ї річниці від створення УПА провести низку заходів, серед яких: свята літургія, урочиста хода проспектом Свободи, концерт повстанських та стрілецьких пісень у центрі міста, урочисте віче й урочиста академія та святковий обід для вояків УПА. За пропозицією голови облради Мирослава Сеника звернення до Президента України, яке планувалось прийняти на урочистій сесії в суботу, 14 жовтня, можна буде прийняти в рамках чергового пленарного засідання, як і рішення про відзначення 943 учасників бойових дій УПА грошовими преміями, фінансованими обласним бюджетом. Пропозиція голови ЛОР членами президії була підтримана.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ