Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Пріоритетним напрямом Договору партнерства на 2007 рік є залучення молодих спеціалістів у село

Сьогодні, 21 грудня, було підписано Договір партнерства на 2007 рік між обласним Центром зайнятості, роботодавцями, навчальними закладами, владою і громадськими організаціями та оновлено склад  членів Партнерства сприяння зайнятості.

Одним із найважливіших аспектів, які визначили  в договорі, це сприяння залучення зовнішніх і внутрішніх інвестицій в село, а також створення можливостей і  гідних умов праці для роботи молоді в сільській місцевості.
„На сьогодні 50% земельних угідь не використовується, сільська молодь не працевлаштована. Село гине і матеріально, і духовно. Випускники аграрних ВНЗів залишаються в місті і не хочуть працювати в селі, хоча селу гостро бракує фахівців. Сподіватися цілком на владу не вихід, проте громадськість теж сама не вирішить цієї проблеми. Лише спільні дії допоможуть нам вийти з кризи”, - зазначив голова Львівської обласної організації профспілки працівників державних установ Мирон Іванків.
Також одним з основних напрямів діяльності було визначено співпрацю з ВНЗ І-ІІ рівня акредитації з підприємствами задля створення матеріально-технічної бази для стажування і навчання.
„Скоро ми ввійдемо в СОТ, і кордони Європейського союзу теж незадовго відкриються. Зараз в сусідній з нами Польщі вже є проблема віддтоку кадрів, а з відкриттям кордонів вона виникне і в нас. Тому потрібно бути до цього готовими і мати можливість швидко і якісно навчати і перенавчати кадри”, – зазначив голова об’єднаної Асоціації роботодавців Львівщини Іван Ривак. 
Також серед пріоритетних завдань, окреслених на сьогодні Партнерством сприяння зайнятості, – підвищення якості надання соціальних послуг; сприяння соціально-трудовій адаптації молоді до ринкових умов; розробка і впровадження якісно нових методів навчання, орієнтованих на розкриття потенціалу молодої людини; підвищення професійної мобільності населення; створення сприятливих умов для розвитку підприємництва; підтримка осіб з обмеженою працездатністю.
Партнерство розпочало свою діяльність в рамках реалізації у 1999-2001 роках проекту «Підтримка, посилення заходів і місцевих ініціатив в сфері зайнятості» за фінансової підтримки Міністерства Великобританії у справах міжнародного розвитку (DFID), після завершення проекту не припиняло своєї роботи. Це неформальне об'єднання підрозділів органів місцевої виконавчої влади, служби зайнятості, громадських та профспілкових організацій, підприємницьких структур й надалі об'єднує зусилля всіх соціальних партнерів щодо розв'язку нагальних проблем у сфері зайнятості. Під егідою Партнерства з травня 2001 року донині діє при Львівському міському центрі зайнятості Ресурсно-інформаційний центр, до якого за цей час звернулося 25 875 мешканців Львова та області. Фахівці РІЦу надали 40342 інформативно-консультативні послуги, організували та провели разом із соціальними партнерами 408 тренінгів, в яких взяло участь 5193 особи. До бази даних, у тому числі через мережу Інтернет, було внесено 3466 резюме пошуковців роботи. Працедавцями за цей час подано 14 529 вільних робочих місць та вакантних посад. За сприянням Партнерства щороку відбуваються традиційні Ярмарки кар'єри для молоді, Дні відкритих дверей навчальних закладів, тематичні «круглі столи» з питань зайнятості.
 Члени Партнерства сприяння зайнятості зобов’язалися збиратися на засідання раз в три місяці, а при виникненні непередбачених обставин частіше.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ