Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Про очікувану компенсацію мешканцям будинку 101/1 на вул. Грушевського говорили на UA: Львів

У вечері вівторка на телеканалі UA: Львів відбувся прямий ефір, в ході якого говорили про долю мешканців 101/1 на вулиці М. Грушевського, зокрема про очікувану компенсацію від держави в розмірі 40 млн 721,6 тис. грн.

Участь у ефірі взяли перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Василь Лозинський та міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Телефоном до розмови долучилася мешканка будинку 101/1 Юлія Ясевич.

Також гості студії відповідали на питання, які надходили до студії в телефонному режимі та у мережі Facebook.

Як зазначили посадовці, компенсацію від держави очікують у лютому-березні. Крім того, на державному рівні проводяться консультації щодо процедури освоєння коштів постраждалими, збереження субсидій, додаткових видатків та сплату податків при купівлі житла. Також очікують відповіді на питання: “Чи можливо постраждалим виділити компенсацію у грошовій формі, а не майновій?”.

Зазначимо, з вересня 2019 року щомісяця мешканцям 101/1 будинку міська рада надає з місцевого бюджету адресну грошову допомогу на оренду житла. Станом на січень 2020 року міською радою виділено близько 866 тисяч гривень. Крім того, сім’ям надано одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 177 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ