Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Про ОСББ у Львові інформуватимуть через Інтернет та брошури

У Львові на підтримку державної програми створення ОСББ підготують брошури з детальною інформацією про створення об’єднань, а також інформаційну карту з процедури оформлення ОСББ. Брошури будуть роздавати у райдержадміністраціях, а також розмістять в електронному варіанті на сайті міськради. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила начальник експертно-аналітичного відділу управління „Секретаріат ради” Наталія Алексєєва.
„У брошурах буде також перелік осіб, які готові надавати послуги мешканцям ОСББ. До нас уже зверталися бухгалтери, які за практично незначну плату – до двох гривень з однієї квартири – готові вести бухгалтерію ОСББ: нарахування субсидій та пільг, електронна звітність”, – розповіла радник міського голови з питань створення ОСББ Оксана Карпінська.
За словами Оксани Карпінської, власники квартир, що хочуть створити об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, повинні створити „ініціативну групу”, яка візьме на себе відповідальність (на початкових етапах) юридичної, організаційної і підготовчої роботи, пов'язаної із створенням об'єднання, а також підібрати та опрацювати законодавчу базу, яку можна отримати у департаменті житлового господарства Львівської міської ради, провести з власниками квартир роз'яснювальну роботу, скласти список власників квартир та нежитлових приміщень, які бажають створити ОСББ, підготувати проект установчих документів,   зразок яких можна отримати у департаменті житлового господарства та інфраструктури, провести установчі збори, на яких визначається назва і затверджується статут.
„Процес оформлення документів та створення об’єднання триває до трьох місяців. Але я можу запевнити, що вже через рік навколо ОСББ будуть створені робочі місця, сервісна служба. І головне, що люди зможуть зробити нормальні під’їзди і самі розпоряджатимуться коштами щодо благоустрою”, – розповіла Оксана Карпінська.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ