Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Про початок переговорного процесу щодо створення парламентської коаліції з Партією Регіонів можна буде говорити, якщо ПР прийме всі коаліційні умови Нашої України, — Ярослав Кендзьор

Про початок переговорного процесу щодо створення парламентської коаліції з Партією Регіонів можна буде говорити, якщо ПР прийме всі умови, які виставляє „Наша Україна” в коаліційній угоді, — зазначив «Гал-info» народний депутат, голова ЛОО НРУ Ярослав Кендзьор.

«Всі ми дуже розчаровані Юлією Тимошенко і Олександром Морозом, але коаліція не створюється не тому, що «Наша Україна» цього не хоче, а тому, що СПУ та БЮТ не погоджуються на багато вкрай важливих умов, на яких наполягає НУ. Наприклад, щодо європейської інтеграції України, щодо вступу до ЄС та НАТО, вони виступають проти НАТО, ще однією з умов СПУ та БЮТ щодо створення коаліції є мораторій на землю як на товар на найближчі 5 років, не кажучи вже про те, що вони категорично проти вирішення на законодавчому рівні проблеми ОУН-УПА. Якщо така ж сама позиція в Партії Регіонів, то різниці між Регіонами і парою СПУ та БЮТ практично нема, — переконаний Ярослав Кендзьор. — Вчора після засідання фракції «Нашої України» пішла дезінформація, що ми прийняти рішення про формування коаліції з фракцією Регіонів. Це неправда, була лише прийнята заява, що НУ розпочинає консультації по формуванню більшості з політичними силами, які вибороли право бути у парламенті. Втім, сам факт переговорів нічого не означає, важливо, на яких умовах буде підписана коаліція».
Щоправда, як запевнив Ярослав Кендзьор, Народний Рух України і надалі наполягає на створенні саме помаранчевої коаліції, щоправда, розуміє й те, що йти на безкінечні поступки СПУ та БЮТ «Наша Україна» не може. Отож, якщо все-таки коаліція між НУ і ПР буде утворена, то, на думку Ярослава Кенздьора, це не призведе до масового дроблення фракцій «Нашої України» в радах різних рівнів. Однак, як переконаний нардеп, вчорашня заява Олександра Мороза про те, що він відмовляється від посади голови Верховної Ради дасть змогу відновити переговори між помаранчевими.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ