Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Про "приречену" дрогобицьку школу повідомлять Міносвіти

Близько півсотні членів батьківського комітету загальноосвітньої школи №8 міста Дрогобич звернулися із колективним зверненням до голови фракції Партії регіонів у Дрогобицькій міській раді Сергія Гориславського з проханням врятувати школу від запланованої владою міста ліквідації навчального закладу. Про це повідомила прес-служба ЛОО ПР.

«Нас турбує доля навчального закладу та подальше навчання наших дітей. Минулого року було закрито 11 клас, батьки і діти перебувають під страхом закриття школи, а це негативно впливає на набір учнів у класи. Школа функціонує у двох будівлях. Учні 1-4 класів навчаються в окремому приміщенні, що для нас дуже зручно і позитивно впливає на навчально-виховний процес. Але нам стало відомо, що власне на це приміщення ведеться пряме зазіхання, хоча упродовж багатьох років коштами батьків у цьому приміщення проводились поточні ремонти та ремонти санвузлів», - сказано у зверненні.

Водночас, за словами батьків, на навчальний заклад майже не виділяються кошти з міського бюджету, тому не проводиться заміна вікон, дверей, ремонт фасаду, даху та системи опалення.

За словами С. Гориславського, конфлікт довкола ЗОШ № 8 виник через безвідповідальне ставлення влади Дрогобича до проблем навчального закладу та ігнорування звернень педагогів та батьківського комітету.

«Перш ніж приймати рішення про передачу ЗОШ № 8 на баланс районної ради, треба було вислухати всі думки.В першу чергу педагогічного колективу, батьківського комітету, а потім розглянути цюу пропозицію в районній раді, а не керуватися рішеннями, які і потягнули за собою низку непорозумінь серед освітян.  А тепер школа перебуває в невизначеному стані, її фінансування передбачено лише до 31 серпня 2011 року», - наголосив Сергій Гориславський.

«З приводу цього готується депутатській запит на чергову сесію Дрогобицької міської ради, в якому фракція Партії регіонів буде наполягати на звіті керівника освіти Дрогобича. Також ми скерували відповідні депутатські звернення голові Львівської ОДА Михайлові Цимбалюку та народному депутатові України Петрові Писарчуку. Окрім цього, про ситуацію, що склалася довкола Дрогобицької школи, буде повідомлено у Міністерство освіти», - запевнив Сергій Гориславський.

Нагадаємо, недавно до депутатів-регіоналів Дрогобича з аналогічним колективним зверненням звернувся також педагогічний колектив цього навчального закладу.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ