Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Проблема проведення довиборів до Львівської облради скоріш фінансова, ніж політична, - політолог

У питанні проведення проміжних виборів до Львівської обласної ради домінує скоріш фінансова складова, ніж політична. Про це сьогодні, 16 січня, в коментарі Гал-інфо повідомив політолог Юрій Шведа.

«Ті сім депутатів, які прийдуть до Львівської обласної ради за підсумками довиборів, навряд чи змінять щось з погляду політичного розкладу в раді. Тому, я вважаю, що в першу чергу, тут важливу роль відіграє фінансова складова. Коли обласна рада по крихтах вишукує кошти медикам та освітянам, важко знайти кругленьку суму у 7 млн грн на проведення виборів. Думаю, тут варто не перекладати відповідальність на когось, а в межах держави вирішити ці питання», - зазначив політолог.

За словами Юрія Шведи, ця ситуація не є нормальною, адже виглядає так, що частина виборців не матимуть своїх представників в обласній раді, а це порушує їх громадянські права і суперечить принципам народовладдя.

«Це підриває основи демократії, адже виборці мають право на представлення своїх інтересів», - сказав політолог.

Однак, за словами Юрія Шведи, це проблема не лише Львівщини, але й інших регіонів України, тому ЦВК мала б з'ясувати цю проблему та запропонувати взаємоприйнятний розв'язок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ