Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проблема Тарасюка – у відсутності в Україні законів – Анатолій Романюк

«У нас немає прийнятих законів «Про Кабмін», «Про Президента України» і «Про опозицію», де чітко мали би бути прописані різні схеми дій, зокрема у випадку звільнень чи призначень певних посадових осіб», – повідомив «Гал-info» політолог Анатолій Романюк, коментуючи ситуацію навколо міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.
За словами політолога, такі законопроекти треба було прийняти ще 2005 року, про що говорили самі помаранчеві. Однак, прийшовши до влади, вони вирішили, що приймати дані законопроекти є недоцільно. «Це був принцип політичної недоцільності, який у політиці в принципі є протипоказаним, адже час змінює обставини», – зазначає Анатолій Романюк.
«Регламент Верховної Ради України не є законом по своїй суті. Це лише норма діяльності парламенту», – так прокоментував Романюк посилання політиків на те, що у регламенті ВРУ зазначено, що міністрів, призначених Президентом, він сам і звільняє.
Головна проблема, на його думку, полягає у тому, що у жодному законі немає чіткої схеми, хто має призначати і звільняти міністрів КМУ. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ