Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проблема ввозу токсинів на Львівщину не вичерпана – Петро Олійник

Проблема завезення токсинів на територію Львівської області не вичерпана. Про це під час зустрічі зі спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини з питань негативних наслідків незаконних перевезень та захоронень токсичних і небезпечних продуктів та відходів Окечукву Ібеану заявив голова ЛОДА Петро Олійник.
«Львівська область має лінію кордону з Європейським Союзом протяжністю понад 80 км. Працює 4 пункти перетину кордону. В ЄС діє жорсткий стандарт по екологічній безпеці і тому нечесні бізнесмени, щоб зекономити на утилізації токсичних відходів або на штрафах, використовуючи корумпованих чиновників та митників, завозять токсичні відходи на територію Львівщини. Боротися з цим явищем дуже важко, бо гроші перемагають добро, і влада часто тут є безсила. Наприклад, у 2002 році фірма «Спецсервіс», засновниками якої є МВС, завезла на територію Львівщини кислі гудрони, безкарно», – сказав Олійник.
За його словами, зараз профільні підрозділи ЛОДА відслідковують окремі трафіки завозу токсинів в Україну через польсько-український кордон.
Нагадаємо, що згідно з програмою перебування, Окечукву Ібеану вивчатиме стан зберігання нейтралізованих гудронних залишків, розміщених на паливному складі Добротвірської ТЕС, відвідає Роздільський ДГХП “Сірка”, історичні пам’ятки м. Львова. Після Львівської області Спеціальний доповідач Ради ООН відвідає також Закарпатську область.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ