Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проблема з фінансуванням „Євро-2012” виявиться, якщо не стануть відомі інвестори – політолог

Збільшення видатків на реалізацію регіональної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи-2012 року з футболу у м. Львові наразі не повинно викликати побоювання. Таку думку у коментарі „Гал-info” висловив політолог Ігор Балинський, коментуючи факт, що Львівщина потребує додаткового фінансування у розмірі понад 2 млрд. гривень.
 „Я вважаю, що збільшення бюджету пов’язано з реальною цільовою політикою і є закономірним явищем, зумовлене постійним ростом цін на витратні матеріали”, – каже Балинський, вважаючи, що в подальшому перед головою ЛОДА Петром Олійником обов’язково постане питання залучення цих коштів за посередництвом інвесторів.
„Про проблему можна буде говорити, якщо до літа цього року не буде оприлюднено конкретних інвесторів для підготовки Євро-2012, – вважає Балинський. – В даний час зазначені цифри є цілком адекватними і достатньо вмотивованими”.
На підготовку проведення чемпіонату „Євро-2012” в області виникла потреба у додатковому фінансуванні в сумі 2 077,8 млн. грн. Про це стало відомо з регіональної програми підготовки Євро 2012 у Львові.
Говорячи про потребу додаткового фінансування, голова Львівської ОДА зазначив, що не хоче отримати тавро невдахи через провал підготовки до „Євро-2012”. Водночас, раніше голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник у свої виступах неодноразово заявляв про постійне збільшення кількість інвестицій у Львівську область, високу зацікавленість інвесторів долучитися до підготовки „Євро-2012” й про те, що понад 64% коштів на підготовку проведення чемпіонату  буде залучено від інвесторів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ