Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проблему боргів за газ перед Росією буде залагоджено в найближчий понеділок

Проблему боргів перед російською стороною за газ буде вирішено в найближчий понеділок, 4 листопада. Про це у коментарі «5 каналу» повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Я хочу наголосити на тому, що питання фактично вирішене, і в понеділок ви все дізнаєтесь», - сказал Ставицький. За його словами, перемовини «Нафтогазу» з «Газпромом» перебувають на фінальній стадії, при цьому, де візьмуть кошти, Ставицький не уточнив.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 млн доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати. 

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підтримав цю пропозицію, зазначивши, що, судячи з усього, українська сторона платити не збирається. 

Того ж дня, 29 жовтня, прем'єр-міністр України Микола Азаров сказав журналістам, що останнім часом з оплатою за газ, що купується в Росії, виникли деякі проблеми, проте всі питання повинні вирішити господарюючі суб'єкти - «Нафтогаз України» і «Газпром». 

Ставицький розраховував, що питання буде вирішено 31 жовтня, проте 1 листопада він заявив, що переговори тривають, і жодні терміни їхнього завершення не ставляться. Згідно з контрактом від 19 січня 2009 року, "Нафтогаз України" зобов'язаний щомісячно направляти "Газпрому" платежі за газ не пізніше 7-го числа місяця, що наступає за поставкою. У разі першого ж неплатежу контракт між компаніями передбачає перехід на авансову систему розрахунків. 

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ