Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проблеми німецьких інвесторів на Львівщині розв'язують у "телефонному режимі"

Учора, 16 квітня, перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак зустрівся із Держсекретарем Міністерства економіки, інфраструктури, транспорту і технологій Вільної Землі Баварія Каті Гессель. Про це Гал-інфо повідомили у Львівській ОДА.
Валерій П’ятак запропонував німецькій стороні підписати угоду про співпрацю, що схвально оцінила Каті Гессель. На думку першого заступника голови ЛОДА, підписання такої угоди дасть доступ Львівщині до європейських програм та ресурсів.
Окрім цього, Валерій П’ятак запропонував представникам німецького бізнесу продовжити інвестувати у Львівщину. Він запросив їх до тендерів щодо спорудження терміналу львівського аеропорту, будівництва доріг.

«Україна є важливим торгівельним партнером Баварії, – зазначила Каті Гессель. 90% економіки Баварії – малі та середні підприємства. Вони є двигуном економіки». Проте, за її словами, їм складно працювати ззовні – в інших країнах. Тому саме такі інвестори потребують підтримки. «Їм буде потрібна допомога, якщо вони працюватимуть тут», – додала Держсекретар.

Валерій П’ятак запевнив її, що влада Львівщини надалі всебічно підтримуватиме німецькі інвестиційні проекти.

«Вчора, перебуваючи у Києві, в Міністерстві економіки ми обговорили проблеми, що виникають у німецьких інвесторів, але жодне з питань не стосувалося Львівщини, – зазначила присутня під час зустрічі Делегат німецької економіки в Україні Карін Рау. – Найбільшу баварську інвестицію – завод «Леоні» нам вдалося розташувати у Стрийському районі. До вас також прийшла компанія «Хенкель».

Валерій П’ятак подякував Делегату німецької економіки в Україні за схвальну оцінку. Він також розповів, що більшість проблем, із яким стикаються інвестори, він вирішує з Карін Рау у «телефонному режимі».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ