Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Продовжено прийом робіт на конкурс з нагоди 300-ліття Конституції Пилипа Орлика

На засіданні оргкомітету з відзначення 300-ліття з дня проголошення гетьманом України Пилипом Орликом прийнято рішення про продовження терміну прийому робіт старшокласників на участь у Конкурсі «Уклад прав і вольностей Війська Запорозького», проголошені гетьманом Пилипом Орликом 5 квітня 1710 року, та конституційний процес у сучасній Україні».

 

«Таке рішення прийнято, зважаючи на те, що зараз тривають весняні канікули у школярів і кожна українська родина святкує світлі дні Воскресіння Христового», - повідомив голова журі конкурсу, президент Всеукраїнського Благодійного фонду «Україна – Свята Родина» Іван Матієшин.

 

Роботи школярів чекають до 12 квітня на електронну адресу [email protected].  Кожен учасник конкурсу отримає у подарунок видання «Уклад прав і вольностей Війська Запорозького»: фотокопії латинської версії документу, які зберігаються у Національному архіві Швеції, та україномовний текст так званої Конституції Пилипа Орлика. На переможців конкурсу чекають цінні призи.

 

Урочистості з нагоди 300-ліття проголошення гетьманом Пилипом Орликом цього документа відбуватимуться у Львові 14 квітня.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ