Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Продукти для інвалідів з’їдають у ресторані «Вишневий сад»?

Таке питання вникає після ознайомлення з наявними у відкритих джерелах тендерними документами Державної реабілітаційної установи "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина", директором якої є Дунас Григорій Григорович, та яка знаходиться за адресою: Львів, вул. Хуторівка, 38.

Йдеться про те, що згідно цих документів закуплені за державні гроші продукти Установа поставляє у тому числі за адресою: м. Львів, вул. Донецька, 7.

Водночас, як вдалося з’ясувати, за цією адресою знаходиться ресторан «Вишневий сад», який виявився «навчально-виробничою майстернею» Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина»…

На закупівлі реабілітаційного центру “Галичина” Гал-інфо звернуло увагу через наявність у даної установи “улюблених постачальників” різного роду продуктів, які до того ж є близькими родичами. Йдеться про ФОПів Клок Андрія Володимировича та Клок Ростислава Володимировича. Детальніше ознайомитись із діяльністю цих осіб можна в матеріалі Гал-інфо: Реабілітаційна установа “Галичина” закуповує продукти у власників футбольного клубу

Водночас у ході подальшого дослідження названої теми стало відомо, що особливості «продуктових» закупівель реабілітаційного центру “Галичина” тривалим використанням «своїх» учасників не обмежуються. З огляду у тому числі на місця поставки товарів, зазначені у тендерній документації.

З тендерній документації, зокрема, вбачається, що Державна реабілітаційна установа "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина" доволі часто закуповує за державні гроші продукти, які у подальшому поставляються у тому числі за адресою: м. Львів, вул. Донецька, 7.

Поміж останніх тендерних документів Установи, де місцем поставки вказана вищеназвана адреса, тендерна документація, що стосуються закупівлі продукції тваринництва, м’яса та м’ясопродуктів (яка була затверджена рішенням тендерного комітету Замовника від 23.07.2021 року). Йдеться про такі товари:

  • Яловичина (І кат) – 1420 кг;
  • Печінка теляча – 200 кг.
  • Стегно куряче (охолоджене) – 500 кг.
  • Філе куряче (охолоджене) -550 кг.
  • Ковбаса варена – 300 кг.
  • Ковбаса копчена – 300 кг.

Місцем поставки продукції у цих документам зазначено: м. Львів, вул. Хуторівка, 38, Львівська область, Городоцький район, с.м.т. Великий Любінь, вул. Спортивна, 4 м. (за даною адресою знаходиться філія Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина») та: Львів, вул. Донецька, 7.

Посадовою особою Замовника, уповноваженою здійснювати зв'язок з учасниками процедури відкритих торгів на закупівлю товару, у даних тендерних документах вказано Яновську Марину Омелянівну, телефон: +380322215908, [email protected].

1/1

Разом з тим з інших документів у відкритих джерелах, що стосуються закупівель реабілітаційного центру “Галичина”, відомо, що Яновська Марина Омелянівна у державній установі обіймає посаду начальника відділу технічного та господарського обслуговування. При цьому у ході закупівель як контактна особа Замовника використовує телефон: +380972937681.

А тепер про головне. З рекламних оголошень в мережі Інтернет відомо, що на вул. Донецькій, 7 у Львові знаходиться ресторанчик (ресторан) «Вишневий сад» («Чері Гарден»), де відвідувачі мають змогу «поринути у затишний український інтер’єр та скуштувати смачні та давно забуті страви української і європейської кухні». «замовити давно забуті народні страви: суп «Бозбаш», банош, цибульники та баг. ін.». При цьому в оголошеннях вказано «ту саму» електронну адресу: [email protected] і «той самий» телефон - 097 293 7681, який Марина Яновська використовує під час закупівель Державної реабілітаційної установи "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина".

1/2

За запитання журналіста, яке відношення має ресторан «Вишневий сад» до Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина», Маріна (саме так відрекомендувалась Яновська Марина Омелянівна) відповіла, що це є філія центру – навчально-виробнича майстерня. Що його власником є держава. І що в тендерній документації немає і не може бути відомостей про постачання продуктів за адресою: м. Львів, вул. Донецька, 7.

1/1

Водночас, коли пані Маріні було названо конкретні відомості про останню тендерну документацію щодо закупівлі продукції тваринництва, вона заявила, що то була помилка. А далі розмова чомусь не склалася… І відповіді на питання, чи з’їдають у ресторані «Вишневий сад» продукти закуплені для інвалідів, отримати так і не вдалося.

Далі буде.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ