Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Продукти харчування в Україні цього року подорожчають на 15 %

Протягом поточного року продукти харчування в Україні подорожчають у середньому на 15% у порівнянні з минулим роком. Таку оцінку дав генеральний директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко у коментарі кореспонденту УНН.

"Зростання (у ціні - ред.) продуктів харчування складе цього року відсотків 15", - зазначив експерт.

За його словами, найбільше протягом року дорожчали овочі "борщового" набору. Ще на початку року їх вартість зросла в середньому на 30%. Потім з появою нового врожаю ціни впали, однак з початку осені знов помітно зростали. Наразі ще можна очікувати подорожчання картоплі – приблизно на 25% до кінця року. М'ясо (окрім курятини) дорожчає на 1-2% в місяць, ціна на крупи піднялась приблизно на 20% (з 7-8 грн до 9-10 грн за кг).

При цьому він додав, що харчові продукти є найбільшою групою товарів у споживчому кошику українців, тому таке подорожчання доволі суттєво відобразилась на рівні життя більшості домогосподарств. При цьому економіст уточнив, що зростання рівня середньої заробітної плати не слід брати до уваги, оскільки відбувається значне збільшення розриву між доходами простих громадян і топ-чиновників.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ