Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проект бюджету на 2007 рік – це антисоціальний бюджет, бюджет занепаду економіки та процвітання хабарництва – Борис Тарасюк

Проект бюджету на 2007 рік — це антисоціальний бюджет, бюджет занепаду економіки та процвітання хабарництва — заявив сьогодні, 21 жовтня, на зборах депутатів-рухівців усіх рівнів Львівської та Закарпатської областей лідер НРУ, міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

«Вже перші кроки антикризової коаліції, зокрема і процес формування бюджету довели, що члени цієї коаліції не збираються виконувати своїх передвиборних обіцянок. Замість зниження податкового тиску в бюджеті ми бачимо підвищення податкового тягара. Планується зростання бюджету приблизно на 12 млрд грн, однак це відбуватиметься зовсім не за рахунок зростання економічних показників, а за рахунок збільшення фіскального тиску. Виходячи з нового проекту бюджету, навіть збиткові підприємства будуть змушені платити податки. Слід очікувати занепаду підприємництва, особливо малого та середнього, а також збільшення хабарництва. На 31% мають зрости місцеві бюджети, однак такі цифри не підкріплені жодними розрахунками. Місцеві бюджети не зможуть досягнути таких показників і відповідальність за провал державного бюджету лягатиме насамперед на місця», - наголосив Борис Тарасюк.
Поряд з тим, за його словами, у проекті бюджету на 2007 рік значно зростає фінансування Кабміну – на 47,9%. Так, міністерства, які очолюють представники Партії регіонів наступного року утримуватимуть значно більше фінансування, аніж цьогоріч, зокрема, Мінфіну фінансування планується збільшити в 5 разів, господарському департаменті Кабміну, який утримує урядові дачі, санаторії – у 8 разів, Мінекономіки – у 4 рази, а Міністерству архітектури та будівництву – у 8 разів. Натомість Міністерству закордонних справ, яке очолює Борис Тарасюк, хочуть скоротити дві бюджетні програми вартістю 35 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ