Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Проект держбюджету-2014 - це бюджет розкішних палаців та міліцейських кийків, - Кличко

Проект держбюджету на 2014 рік є антисоціальним і не передбачає значного підвищення соціальних виплат, зарплат та пенсій. Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив лідер «УДАРу» Віталій Кличко. Повідомила прес-служба "УДАРу".

За словами Кличка, аналіз проекту бюджету показав, що це бюджет розкішних палаців та міліцейських кийків. «Влада нехай не обманює людей. В ньому не передбачено суттєвого підвищення мінімальних заробітних плат та пенсій. Мінімальне підвищення відбуватиметься не раніше липня», - сказав лідер «УДАРу».

Крім того, додав він, «дірка» бюджету на кінець року становитиме 110 млрд. грн. «Бюджет – не реальний до виконання і багато бюджетних сфер, попри обіцянки, залишаться без грошей», - наголосив політик.

За словами Кличка, з бюджету передбачається виділити 45 млрд грн на обслуговування держборгу, і влада щороку все глибше і глибше затягує країну в боргову яму.

«В країні політична криза. Отримуючи гроші від Росії, ми не вирішимо проблеми, які є. Потрібно провести реформ в країні", - сказав Віталій Кличко.

Водночас, він зауважив, що влада демонструє небажання обговорювати і шукати шляхи виходу з кризи, а тільки поглиблює її. «Партія регіонів завтра спробує будь-яким чином протягнути свій бюджет. Цей бюджет не для людей. Він несе великі ризики для країни. Це - програш для всієї країни», - зазначив лідер «УДАРу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ