Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проект „Електропік” дозволяє у сім разів зекономити кошти на енергоносіях в опалювальний період для шкіл, де не передбачена газифікація, - Олег Паска

Проект „Електропік” дозволяє у сім разів зекономити кошти на енергоносіях в опалювальний період для шкіл, в яких не передбачена газифікація. Про це сказав журналістам депутат Львівської обласної ради, член постійної комісії з питань промисловості, будівельної індустрії, комунікацій та енергоефективності Олег Паска, який презентував проект «Електропік» у Старосамбірському та Перемишлянському районах.

За його словами, проект „Електропік” уже діє у Старосамбірському районі, де нові технології запроваджені у десяти школах, та у Перемишлянському - у двох школах. Економити вдається за рахунок використання електроенергії у нічний час, коли вона подається за зниженим тарифом, а саме по 7 копійок за кіловат. «Якщо порівнювати дві школи, з яких одна опалюється на вугіллі, то в опалювальний сезон буде використано 350 тис. грн, а якщо ж буде запроваджено проект „Електропік” - буде витрачено 50 тис. грн на енергоносії. У Старосамбірському районі в 2004 році було на 700 тонн менше закуплено вугілля, ніж завжди, та зекономлено 280 тис. грн», - сказав Олег Паска.
Як зауважує Олег Паска, єдиний недоліком програми є те, що її вигідно впроваджувати лише в установах, які працюють до обіду. Власне, тому для її впровадження обрано школи. Крім того, обладнання дає можливість підігріву не всієї будівлі, а навіть окремих кімнат, що актуально для великих шкіл, приміщення яких не використовують повною мірою через скорочення кількості учнів.
Вартість обладнання — 60-70 тис. грн. Гарантійний термін — 25 років.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ