Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проект «Місцеве партнерство для розвитку місцевого ринку праці» реалізовується у чотирьох областях України

Проект «Місцеве партнерство для розвитку місцевого ринку праці» реалізовується у чотирьох областях України – про це сьогодні, 1 грудня, під час прес-конференції повідомив заступник директора ЛРІДУ НАДУ Петро Шевчук.

«Навесні цього року наші колеги з Щеціна (РП) керівник Інституту Німеччини і Північної Європи Ян Бах і його заступник, віце-президент Інституту Антоній Соболевський запропонували нам спробувати адаптувати в Україні польський досвід в сфері місцевого партнерства. З огляду на складну ситуацію на ринку праці в багатьох регіонах України, а також значну подібність української системи управління і культурні подібності наших народів, стала можлива адаптація польського досвіду на території нашої держави. В реалізації цього проекту нас підтримали колеги з центрів підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування з Луцька, Івано-Франківська і Хмельницького. За плідної співпраці всіх цих установ було розроблено проект «Місцеве партнерство для розвитку місцевого ринку праці». Завдяки цьому проекту створено чотири групи місцевого партнерства, які здатні до самостійного написання проектів розвитку для місцевих спільнот (громад) та місцевого ринку праці», – зазначив Петро Шевчук.
Нагадаємо, що вже три роки ЛРІДУ НАДУ плідно співпрацює з Інститутом державного управління міста Щецін, який очолює ректор Влодзімеж Пузина.
Ідея місцевого партнерства полягає в тому, щоб активізувати мешканців територіальної громади для вирішення спільними зусиллями на основі місцевих ресурсів проблеми села, селища, міста, району. Місцеве партнерство допомагає місцевим лідерам та зацікавленим мешканцям тієї чи іншої місцевості створювати власні проекти та програми, які зміцнюють і громаду, і економічний сектор.
Існує чимало вигод, які випливають із застосуванням в регіоні програми місцевого партнерства, як для локальної спільноти і територіальної громади, так і для економічного середовища і місцевого самоврядування.
Проект «Місцеве партнерство для розвитку місцевого ринку праці» фінансується урядом Польщі та Канади, через програму Польсько-Канадської співпраці з розвитку, який адмініструється Фундацією «Освіта для демократії».
  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ