Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проект нового Генплану Львова передбачає збільшення територія міста на 4 тис. га – за рахунок приміських лісів та Зубри

26 лютого у Львові презентували проект Генерального плану Львова до 2025 року, який є основним видом містобудівної документації з планування території міста. Як розповів під час брифінгу директор департаменту містобудування та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Павлів, Генплан розроблений на замовлення міської ради Державним інститутом проектування міст «Містопроект» за участі НУ «Львівська політехніка» та Інституту регіональних досліджень НАН України.

 

Головний архітектор Генерального плану Петро Крупа розповів, що за новим проектом генплану територія міста збільшаться на 4 тис. га. «Якщо сьогодні територія міста 11 400 га, то за новим генпланом, що розрахований до 2025 року, територія міста становитиме 15 400 га. Адже на 750 тис. мешканців Львова нинішня територія є замалою, зокрема центральна частина є надто щільно забудованою. Тому завдяки приєднанню до міста частини лісів приміської зони та території мікрорайону Сихова, яка на сьогодні належать Зубрівській  сільраді, хоча там мешкають львів’яни, ми збільшимо межі Львова», - пояснив він.

 

Протягом трьох тижнів усі, хто захоче ознайомитись з проектом нового Генплану Львова, можуть це зробити, прийшовши в інститут «Містопроект» за адресою вулиця Генерала Чупринки, 71, де він експонуватиметься. Також тут можна буде залишити свої пропозиції чи зауваження. «Кожен, хто прийде ознайомитись із проектом Генплану міста, може залишити зауваження та пропозиції. Але ми прийматимемо лише ті, де буде зазначено прізвище та адресу», – зазначив Андрій Павлів.

 

Нині проект Генплану Львова перебуває на державній експертизі, після якої мають пройти громадські слухання. За результатами слухань його затвердять на сесії Львівської міської ради.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ