Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проект рекультивації Грибовицького смітєзвалища буде готовий до середини 2012 року

Переможець тендеру на розробку проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища ТДВ "Інститут "ГІРХІМПРОМ" запрошує до співпраці усіх, в тому числі конкурентів по тендеру, до спільної роботи. Інститут також має намір створити консорціум з учасників, розписати, хто за яку ділянку роботи відповідає, та спільно довести справу до логічного завершення, повідомили Гал-інфо в «Гірхімпромі».

Відповідно до поставленого завдання інститут мусить вирішити увесь комплекс питань. Тут і рекультивація, біогаз, фільтрат, безпечне зберігання кислих гудронів, поетапне закриття, експлуатація в ліквідаційний період, моніторинг, заходи після закриття, нове господарське використання порушених земель та інше.

Це не тільки виконання проектних робіт, це і необхідні дослідження, і видача вихідних даних для проектування, тобто, що саме закласти в проект, які технічні рішення, які використати матеріали, як суміщати поетапну ліквідацію з тимчасовою експлуатацією. Все це мусить також пройти громадські обговорення.

Як повідомили в інституті, до середини 2012 року заплановано завершити роботи стадії "проект", після цього буде проходити не менше місяця державна експертиза проекту. Вже з другого півріччя наступного року можливо паралельно розробляти робочу документацію та здійснювати реальні фізичні роботи на полігоні, пов'язані з поетапним його закриттям.

Скільки коштів і часу потрібно для закриття, покажуть відповідні розрахунки, які будуть виконані в процесі видання даної роботи.

Саме цей проект буде конкретною програмою дій для влади та контролю з боку громадськості за його реалізацією.

Перші результати роботи переможець тендеру планує надати Замовнику через місяць після оформлення угоди та початку роботи, можливо це буде вже в грудні цього року. Головне, щоб було вирішено питання фінансування, оскільки це залежить від багатьох економічних та політичних причин, а субпідрядники без оплати не можуть приступити до конкретних робіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ