Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проект "Сімейні радники" невдовзі презентують у Львові

Все більше активних українців хочуть долучитися до проекту Мін`юсту "Сімейні радники". Про це розповіла заступник міністра юстиції Іванна Смачило.

Після презентації "Сімейних радників" у Києві до мене звертаються активні громадяни, представники громадських організацій з різних куточків України. Вони висловлюють свою підтримку проекту та готові долучатися у якості волонтерів. 

"Сімейні радники" – це світова практика ефективної співпраці влади та громадськості в сфері надавання соціальних та юридичних послуг у розвинутих країнах. Мін’юст постійно співпрацює з громадським сектором і підтримує такі ініціативи. Новий проект реалізовується на базі Центрів безоплатної правової допомоги. "Сімейні радники"не надають юридичні послуги, вони покращують комунікацію влади з цільовими групами людей. Спектр проблем не обмежений лише темами насильства чи юридичних тонкощів сімейного і цивільного права. Сімейні радники - лідери громадської думки, представники соціальних груп та об’єднань. Вони популяризують важливість звернення до фахівців БПД та юстиції через комунікацію, особисте та суспільне спілкування. Чи це ефективно? Безумовно. Адже штатні працівники органів юстиції замаються юридичними питанням, а радники-волонтери популяризують державні юридичні послуги залучають тих людей, котрі раніше не наважувались звертатися в юстицію.

"Сімейні радники" вже працюють в Києві, невдовзі презентація проекту відбудеться у Одесі, Львові, а до кінця року - у всіх містах-мільйонниках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ