Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проект угоди про майбутню помаранчеву коаліцію фактично вже узгоджений між політичними силами, які, як планується, увійдуть до неї – Ігор Осташ

Проект угоди про майбутню помаранчеву коаліцію фактично вже узгоджений між політичними силами, які, як планується, увійдуть до неї. Про це сьогодні, 17 лютого, під час прес-конференції повідомив народний депутат, голова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою Ігор Осташ. За його словами, планується, що до майбутньої коаліції увійде 5 помаранчевих сил – „Наша Україна”, БЮТ, Український народний блок Костенка-Плюща, блок „Пора” – ПРП та СПУ. Як зазначив Ігор Осташ, сторони – учасники майбутньої коаліції вже завершили перший етап майбутніх переговорів, другий етап переговорів про створення помаранчевої коаліції у Верховній Раді України відбуватиметься сьогодні.
„Дуже важливо, щоб найближчим часом була підписана угодла про створення майбутньої коаліції, адже при такому варіанті помаранчева команда може, на мій погляд, однозначно здобути більшість у майбутній ВРУ. Варто зазначити, що утворити помаранчеву більшість можуть і без участі Блоку Литвина. Якщо колись була загроза, що помаранчеві та біло-сині наберуть по 47-48% і „золоту акцію” матиме Литвин, то тепер можна з впевненістю сказати, що його позиції значно послабилися”, — зазначив Ігор Осташ. За його словами, якщо не буде підписано угоду про створення коаліції, також є загроза, що котрась з можливих учасників помаранчевої команди примкне до Партії Регіонів і, на думку народного депутата, найближчі до цього кроку стоять соціалісти.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ