Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Проектант хоче скоротити злітну смугу львівського аеропорту

Учора, 7 лютого голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк спільно з головою Львівської обласної ради Олегом Панькевичем та міським головою Андрієм Садовим проінспектували об’єкти, що будують за програмою підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу, повідолмила прес-служба Львівської ОДА.

«Це планова робоча нарада на об’єктах, які готуються до Євро-2012, для того, щоб побачити все на власні очі, а не вирішувати питання, сидячи в кабінетах», - додав М.Цимбалюк.

Відвідуючи ДП «Міжнародний аеропорт Львів», голова ЛОДА повідомив, що звернеться до Президента України з проханням не призупиняти роботу львівського летовища на час ремонту злітної смуги, бо це значні надходження в бюджет області і забезпечення життєдіяльності всього західного регіону.

“Я звертатимуся до Глави держави, аби він дав доручення генпідряднику не закривати наш аеропорт, як цього вимагає будівельник, бо це буде пов`язане із зменшенням обороту пасажирів та інші речі, яких ми не допустимо”, - сказав голова ЛОДА.

М.Цимбалюк висловив сподівання, що керівництво держави його підтримає, бо робота такого аеропорту як Львівський стратегічна не тільки для Львівської області, але й для всього західного регіону.

Крім того, керівник області сказав, що тривають дискусії щодо довжини злітної смуги. Проектанти  вважають, що довжину смуги слід зменшити на 150 метрів, щоби здешевити проект. Остаточне рішення з цього питання прийматиме керівництво держави. “Для нас це принципово, оскільки, зменшивши довжину злітної смуги, Львів не зможе приймати великі літаки,” - наголосив М.Цимбалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ