Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проектантом реконструкції львівського аеропорту можуть зацікавитися правоохоронці

Проект будівництво терміналу львівського аеропорту проходить державну експертизу після коригування німецькою компанією «Ріконда». Про це сьогодні, 20 січня, під час засідання координаційної ради з питань Євро-2012 під головуванням голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка повідомив заступник директора Дирекції з будівництва об’єктів до Євро-2012 у Львові Микола Шульга.

Як відомо, фірма «Ріконда» відкоригувала проект будівництва терміналу, що збільшило його пропускну спроможність з 700 пасажирі на годину до 2000 і відкинуло необхідність встановлення тимчасового терміналу на час Євро-2012.

Микола Шульга повідомив, що у новій будівлі терміналу встановлена тимчасова система опалення, ведеться влаштування інженерних мереж.

Триває реконструкція перонів, закладено бетонну основу під верхній шар злітної смуги.

Проект реконструкції злітної смуги розробляється фактично в ході самої реконструкції, – каже Микола Шульга.

За його словами, з вини проектувальника, який не врахував особливостей ґрунтів на місці майбутнього об’єкта, зросте і його кошторисна вартість.

«Коли почалися роботи, виявилося, що там торфовисько, тому довелося цей грунт вибрати і замінити його іншим. Проектант цього не врахував», – сказав він.

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк додав, що це питання повинні вивчити правоохоронні органи. «Як можна було здійснювати проектування без проведення геологічних досліджень. Потрібно звернутися до правоохоронних органів щоб з’ясувати, хто залучав таких проектантів», – обурився губернатор.

Він також додав що питання про збільшення вартості злітної смуги піднімав і віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ