Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проектом Держбюджету на наступний рік призупинено 6% та 9% ставки ПДВ на продаж сільгосппродукції

Пунктом 6 статті 9 проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2007 рік” передбачено у 2007 році застосування спеціального режиму оподаткування, встановленого статтею 8  Закону України “Про податок на додану вартість”, із застосуванням до операцій з продажу (поставки) сільськогосподарським підприємством сільгосппродукції єдиної ставки податку 12%. Передбачені  статтею 8  Закону України “Про податок на додану вартість” ставки 6% та 9% на 2007 рік призупинені.

 Податковий орган зобов'язаний відмовити сільськогосподарському підприємству у реєстрації як суб'єкта спеціального режиму оподаткування, якщо таке сільськогосподарське підприємство протягом дванадцяти календарних місяців, попередніх місяцю, в якому подається заява про таку реєстрацію, здійснювало оподатковувані операції з товарами (послугами), відмінними від сільськогосподарської продукції (супутніх послуг), на суму, що перевищує 25 відсотків загальної суми всіх оподатковуваних операцій за такий самий період.
 Якщо протягом будь-якого періоду з останніх 12 календарних місяців сільськогосподарське підприємство - суб'єкт спеціального режиму оподаткування здійснює оподатковувані операції з товарами (послугами), відмінними від сільськогосподарської продукції (супутніх послуг), на суму, що перевищує 25% загальної суми оподатковуваних операцій, здійснених за останні 12 календарних місяців, то з місяця, наступного за місяцем, в якому досягається таке перевищення, таке сільськогосподарське підприємство зобов'язане перейти на загальний режим оподаткування за ставкою 20%. Перелік послуг, супутніх  сільськогосподарській продукції, встановлюється Кабінетом Міністрів України.
 Якщо сільськогосподарське підприємство здійснює поставку товарів (послуг), які відповідно до цієї статті оподатковуються за різними ставками, то податкова декларація повинна окремо відображати розподіл податкового кредиту виходячи з частки виробничих факторів у загальній сумі податкового кредиту. Про  це “Гал-info” повідомив прес-центр ДПА у Львівській області.

 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ