Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проекти договорів про постачання газу отримали лише підприємства, які повністю розрахувались за газ

ДК „Газ України” направила проекти договорів на постачання природного газу протягом нового опалювального сезону лише тим підприємствам ТКЕ, які повністю розрахувалися за спожите у поточному році паливо. У проектах договорів передбачено, що постачання природного газу підприємствам ТКЕ протягом нового опалювального сезону здійснюватиметься згідно з чинною постановою НКРЕ №736 від 8 червня 2006 р. за ціною 686 грн/тис. куб. м. (з врахуванням ПДВ та тарифу на його транспортування) – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ДК „Газ України”.

Проекти договорів на постачання природного газу надано 400 підприємствам ТКЕ, що забезпечили стовідсоткові розрахунки за спожите у 2006 році паливо. Решті 285 підприємствам ТКЕ-боржникам проекти договорів на постачання природного газу не надавалися.
 Станом на 16 жовтня загальний борг підприємств ТКЕ за спожитий у 2006 р. газ становить 443 млн грн (рівень розрахунків – 73%).
Зокрема, станом на 13 жовтня 2006 року Львівська філія ДК „Газ України” має 86% проплати за газ і борг 1 523 942,19 грн,  ЛМКП „Львівтеплоенерго”  проплатило за газ на 87% і має борг 7 281 586,59 грн, ТКЕ КП „Червоноград”  62% і забогувало 2 983 841,55  грн, ТКЕ „Розділ”  проплатило за газ 66% і заборгувало 1 735 596,96 грн.
Як розповів “Гал-info” директор Львівської філії ДК “Газ України” Олег Шидлюк: “Ми поки що не будемо укладати договори з підприємствами, які не мають стовідсоткової проплати за газ. Зокрема, з 36 клієнтів Львівської філії ДК “Газ України” тільки  28 відповідають такій вимозі, тому лише з ними ми підпишемо договір на постачання газу. Щодо інших, то їм потрібно швидко вирішувати цю проблему, оскільки інакше з ними договори укладатися не будуть. Загалом теплові підприємста Львівщини заборгували ДК “Газ України” більше 16 млн грн.”
Згідно з встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ