Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Профільний комітет парламенту підтримав зміни до ККУ про довічне ув’язнення для суддів-хабарників

У середу, 31 березня, на своєму засіданні Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підтримав проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії хабарництву» №6045, поданий народним депутатом України Анатолієм Гриценком, – повідомив офіційний портал «Громадянської позиції».

Даний законопроект був повторно внесений Гриценком на розгляд парламенту, після того, як 17 листопада минулого року не набрав потрібної кількості голосів і був скасований.

 

Як зазначав автор законопроекту, повторно реєструючи його у Верховній Раді: «Зараз він має більше шансів бути прийнятим. Бо саме на боротьбі з хабарництвом робили акценти у своїх передвиборчих програмах практично усі кандидати в Президенти України. Прийняття цього законопроекту буде тестом – як вони готові виконати свої обіцянки перед народом».

 

Проектом закону пропонуються зміни до Кримінального кодексу України, якими встановлюється більш жорстка відповідальність за хабарництво в органах державної влади, правоохоронних і судових органах. Для представників влади, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, за отримання хабара в розмірі 10 тисяч доларів і більше пропонується позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Для суддів, прокурорів і слідчих за такий злочин - довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, для цієї категорії хабарників при владі не допускається застосування амністії.

 

Нагадуємо, проект закону щодо протидії хабарництву минулого року був підтриманий у першому читанні 372 голосами народних депутатів, у другому – 364. Але Президент Ющенко використав право вето і підсумок голосування вирішила позиція фракції Партії регіонів, яка переважною більшістю не підтримала цей законопроект.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ