Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Профільний комітет рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект Ющенка «Про місцеві державні адміністрації»

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону «Про місцеві державні адміністрації». Про це «Гал-info» повідомили в Інформаційному управлінні ВРУ 6 скликання.
Законопроектом (реєстр. № 1311) передбачається законодавчо врегулювати проблеми, що виникають у здійсненні повноважень місцевих державних адміністрацій через суперечності між окремими нормами чинного Закону «Про місцеві державні адміністрації» і положеннями законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про Кабінет Міністрів України».
На засіданні члени комітету наголошували, що запропоновані зміни до цього закону уточнюють статус голови місцевої державної адміністрації, положення про порядок формування місцевих державних адміністрацій, розмежовують функції Президента України та Кабінету Міністрів України в цій сфері.
Окрім того, запроваджується «кадровий підхід до формування корпусу голів місцевих державних адміністрацій, за яким голова місцевої державної адміністрації призначатиметься з числа осіб, які перебувають в кадровому резерві на зайняття посад голів місцевих державних адміністрацій (добір до якого здійснюється за результатами конкурсу), або в порядку переведення особи, яка на момент призначення працює головою іншої місцевої державної адміністрації».
Наголошувалося також, що «призначення і звільнення голів місцевих державних адміністрацій не пов’язується з припиненням повноважень, вступом на пост Президента України, складенням повноважень, відставкою з інших підстав чи формуванням нового складу Кабінету Міністрів України».
Відповідно до положень законопроекту, вказували учасники засідання, «кадровий резерв голів місцевих державних адміністрацій формується Головним управлінням державної служби України». Крім того, формування кадрового резерву голів місцевих державних адміністрацій здійснюється за результатами відкритого конкурсу, який проводиться в порядку, визначеному Головним управлінням державної служби України.
Народні депутати звертали увагу й на те, що «у разі припинення повноважень голови місцевої державної адміністрації тимчасове виконання повноважень голови місцевої державної адміністрації на строк до призначення в установленому порядку голови місцевої державної адміністрації може бути покладено за рішенням Президента України на одного із заступників голови місцевої державної адміністрації».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ