Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Профільний комітет рекомендує провести дострокові вибори на місцях 30 березня

На засіданні Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув звернення окремих місцевих рад та заслухав інформацію Голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Cергія Подгорного про звернення місцевих рад щодо дострокового припинення повноважень сільських селищних, міських голів. Члени Комітету звертали увагу на те, що відповідно до норм статті 85 Конституції України, статей 14 і 15 Закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», позачергові вибори сільського, селищного, міського голови призначаються Верховною Радою України у разі дострокового припинення повноважень відповідного голови на неділю не пізніш як за 70 днів до дня виборів.
З огляду на це, комітет вирішив рекомендувати парламенту призначити позачергові вибори на неділю 30 березня 2008 року. А також доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання Голові підкомітету Сергію Подгорному.
Про це «Гал-info» повідомили у Інформаційному управлінні ВРУ 6 скликання.
Нагадаємо, 28 грудня депутати прийняли постанову про проведення дострокових виборів голів сільських, селищних та міських голів 16 березня цього року.
Зокрема, на Львівщині призначено дострокові вибори Скварявського сільського голови (Скварявська сільська рада Золочівського району Львівської області), Колодрубівського сільського голови (Колодрубівська сільська рада Миколаївського району Львівської області), Нижньояблунського сільського голови (Нижньояблунська сільська рада Турківського району Львівської області) і Головецького сільського голови (Головецька сільська рада Сколівського району Львівської області).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ