Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Профільний комітет ВРУ рекомендує ВРУ прийняти законопроект „Про місцеве самоврядування” у цілому

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти в цілому законопроект про внесення змін до статті 50 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні». Про це «Гал-info» повідомили в Інформаційному управлінні ВРУ 6 скликання.
Законопроектом  передбачається надати право не тільки голові ради, а й одній третині депутатів від загального складу відповідної ради обирати кандидатуру на посаду секретаря ради.
Відповідно до проекту, «пропозиція щодо кандидатури секретаря ради може вноситися на розгляд ради однією третиною депутатів від загального складу відповідної ради у разі, якщо на день проведення першої сесії сільської, селищної міської ради, обраної на чергових виборах, на завершенні вибори відповідно сільського, селищного, міського голови. А також, коли рада не підтримала кандидатуру на посаду секретаря ради, запропоновану відповідно сільським, селищним, міським головою».
Крім того, у випадку, коли протягом тридцяти днів з дня відкриття першої сесії сільської, селищної, міської ради сільський, селищний, міський голова не вніс кандидатуру на посаду секретаря ради. А також у разі, якщо посада секретаря стає вакантною під час вакантності посади відповідно сільського, селищного, міського голови, у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ