Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Профспілки “Львівтрансгазу” та “Львівгазвидобування” підтримали заяву профспілкових організацій енергетичної галузі щодо встановлення економічно обгрунтованих цін на енергоносії

Профспілкові організації розташованих у Львівській області структурних підрозділів НАК “Нафтогаз України” – управління магістральних газопроводів “Львівтрансгаз” та газопромислового управління “Львівгазвидобування” – підтримали Заяву профспілкових організацій нафтогазової галузі України та звернення професійних спілок енергетичної галузі України до Президента Віктора Ющенка, у яких висловлюється підтримка діям уряду щодо доведення цін на енергоносії до економічно обгрунтованого рівня. Про це повідомили в прес-центрі НАК „Нафтогаз України” у Львівській області.
 “Зволікати з вирішенням проблеми неадекватних цін на природний газ не можна. Газовий сектор не може нескінченно субсидувати всю національну економіку, працюючи собі на збиток. Якщо така практика триватиме і надалі, держава може втратити газову промисловість, а задіяні в ній працівники позбудуться роботи. Окрім того, економічно не обгрунтована ціна на газ в нинішніх умовах загрожує енергетичній безпеці України – якщо наша держава втратить газову галузь, їй дуже скоро доведеться попрощатися і з політичною незалежністю. Саме тому ми підтримуємо дії уряду із встановлення економічно обгрунтованих цін на газ”, – заявив голова профспілкового комітету УМГ “Львівтрансгаз” Любомир Гнатковський.
 “Збереження неадекватної ціни на природний газ для побутових потреб може призвести до того, що Україна у найближчому майбутньому втратить власний видобуток газу і повністю залежатиме від імпорту. Адже для розробки нових родовищ потрібні значні кошти, отримати які від продажу газу за нинішніми цінами нереально. Ми розуміємо, що підвищення цін – непопулярний захід. Натомість держава має всі можливості адресно компенсувати зміну цін малозабезпеченим верствам населення через чинний нині механізм пільг і субсидій. Допомагати людям потрібно за рахунок бюджету, а не енергетичної галузі, яка повинна бути самоокупною та розвиватися за рахунок власних коштів”, – прокоментував голова профспілкового комітету ГПУ “Львівгазвидобування” Микола Пивоварник. 
    Нагадаємо, 19 травня 2006 року профспілки енергетичної галузі України та профспілкові організації нафтогазових підприємств держави оприлюднили звернення до Президента України, у яких висловили підтримку діям уряду щодо встановлення економічно обгрунтованих цін на енергоносії. У заявах наголошувалося, що через неадекватні ціни на газ та електроенергію підприємства галузі позбавлені можливості оновлювати свої основні фонди та впроваджувати сучасні технології, що загрожує надійному забезпеченню споживачів електроенергією та природним газом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ