Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Профспілки працівників ЛКП пікетуватимуть Ратушу, якщо Садовий стане на бік популістів

Голова Львівської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства Богдан Козло та голови профспілкових  організацій ЛКП „Львівтеплоенерго”, ЛКП „Львіводоканал” та ЛКП „Львівелектротранс” заявили, що будуть пікетувати Львівську міську раду, якщо Андрій Садовий підтримуватиме позицію громадських організацій і політичних партій, які пропагують несплату за комунальні послуги через підвищення їх вартості.
„Дійшло до того, що в ощадкасах стоять люди, які підбурюють мешканців міста не сплачувати за комунальні послуги”, - стверджує Богдан Козло.
Богдан Козло звернувся з відкритим листом до міського голови, прокурора міста Львова і начальника обласного управління СБУ з відкритим листом, в якому стверджує, що керівники низки громадських організацій, серед них Громадський форум Львова, Асоціація платників податків, ЛО „Пора” займаються популізмом і дезінформацією населення. Зокрема, з їхнього боку звучать заклики не платити за надані послуги, що значно підвищить можливість аварійної ситуації у місті в зимовий період.  У випадку дій, спрямованих на дестабілізацію комунальних підприємств, профспілка виступить на боці трудових колективів і залишить за собою законне право вдатись до рішучих дій, зокрема до масових акцій протесту, - зазначено у відкритому листі.
„Працівники відповідних ЛКП теж є мешканцями Львова і виборцями, яким також обіцяли стабільність і гарантії. Ми хочемо їх отримати – стабільне керівництво і стабільний колектив. Ми не хочемо, щоб фахових керівників замінили на популістів, які в цій справі нічого не тямлять. На наступний рік в проекті держбюджету передбачено близько 7 мільярдів гривень на програми реформування підприємств житлово-комунального господарства, і в нас є фахівці, які зможуть їх розробити і втілити. Це потрібно не тільки нам, а й мешканцям міста. Оскільки в разі фахового використання цих коштів значно покращиться якість їх надавання”, - стверджує Богдан Козло.
   Членами профспілок  ЛКП „Львівтеплоенерго”, ЛКП „Львіводоканал” та ЛКП „Львівелектротранс” є 7 000 осіб. Загалом в профспілкові організації житлово-комунального господарства входить 18 000 осіб.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ