Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Програма навчання у семінарії повинна бути скерована і на одружених, і на неодружених — Владика Лаврентій (Гуцуляк), Митрополит Вінніпезький і всієї Канади

Високопреосвященний Владика Лаврентій (Гуцуляк), Митрополит Вінніпезький і всієї Канади переконаний, що програма навчання у семінарії повинна бути скерована і на одружених, і на неодружених. Про це він заявив 19 вересня 2006 року під час веб-конференції на офіційній сторінці УГКЦ.

«Як і одружений стан священика, так і неодружений є покликанням. І одні, і інші мають практичні проблеми для одних і других, наприклад, неодружені священики мусять бути готові жити самі, бути далеко не раз ізольований від людей. Одружені, навпаки, має бути готовий до всіх проблем, які мають чоловіки, які мають родини», — зазначив Владика Лаврентій (Гуцуляк).
«Може, там, де є багато семінаристів, доцільними є окремі програми, навіть окремі приміщення, але це питання ще не піднімали, — додав він. — Щодо підготовки майбутнії їмостей, то тут потрібно певне навчання».
Нагадаємо, у Львові проходить Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, і основною темою робочих засідань, як і під час минулорічного Синоду, є питання формування, виховання та життя священиків.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ