Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Програма «Реформування місцевих бюджетів в Україні» відмовила у співпраці всім бажаючим містам Львівщини, окрім Дрогобича

На сьогоднішній регіональній нараді представників 15 міст України щодо впровадження новітніх практик у формуванні місцевих бюджетів Львівщину представляла лише делегація з Дрогобича.
 Виявляється, Дрогобич — єдине місто Львівської області, яке співпрацює по програмі „Реформа місцевих бюджетів в Україні”, іншим містам або відмовлено, або уповноважені представники невчасно оформили заявку. Про це «Гал-info» розповів виконавчий директор регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Баран.
 Своєю чергою,  директор сектору з впровадження програми цільового методу на місцевому рівні «Реформа місцевих бюджетів в Україні» Олена Котлярська зазначила, що   в багатьма містами Львівщини, в тому чисті зі Львовом і Червоноградом, програма вже працювала, а місто Дрогобич долучилося до співпраці лише цього року.
 Програма USAID „Реформа місцевих бюджетів в Україні” передбачає надання інформаційної, організаційної та технологічної допомоги керівникам фінансових управлінь міст учасників програми, виходячи із їхніх потреб.
 Місто, що бере участь у програмі, паралельно розробляє бюджет за програмою цільового методу, який на відміну від традиційно сформованого існує для ґрунтовного порівняння. Програмне забезпечення, що пропонується учасникам міст-партнерів спрощує формування паралельного бюджету, однак такий бюджет в Україні ще не має нормативної бази для впровадження.   
   Програма USAID „Реформа місцевих бюджетів в Україні” фінансується агентством США з міжнародного розвитку і має на меті підвищити прозорість, ефективність та підзвітність громадянам місцевих бюджетів України. Під час реалізації проекту планується покращити управління місцевими бюджетами щонайменше у 140 містах України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ