Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Програму фінансування освіти недовиконали на 25 %

На реалізацію Програми розвитку освіти Львівщини із закладених у 2013 році депутатами в обласному бюджеті 13 млн 790 тис. грн, профінансовано 9, 5 млн грн, що становить 75%. Таку інформацію надали депутатам представники департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації, повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Така ситуація склалася через недостатнє фінансування програми, яке здійснювала Львівська обласна державна адміністрація і відповідно Державне казначейство у 2013 році, – про це йшлося 21 січня на засіданні постійної комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради.

Як розповів голова постійної комісії з питань освіти та науки Львівської обласної ради Юрій Підлісний, у минулому році депутати прийняли Програму розвитку освіти Львівщини на 2013 - 2016 роки. Тепер кожного року обласна рада затверджуватиме заходи на її виконання за 11 напрямками, передбаченими  Програмою. 

Зокрема, йдеться про дошкільну освіту, мережу  загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічну освіту, освіту осіб з особливими освітніми потребами, інформатизацію системи освіти, здоров’я учасників навчально-виховного процесу, виховання та позашкільну освіту, професійний розвиток педагогічних працівників, вищу  школу і науку, енергозбереження  в освітніх установах, управління освітою.

Відзначимо, що депутати обласної ради доручили департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації на наступне засідання комісії подати пропозиції щодо заходів із реалізації програми за кожним напрямком. «Далі ми будемо їх вивчати і думати, які з них підтримати, які відхилити, а що, можливо, нового запропонувати», – зазначив Юрій Підлісний.

Заступник голови постійної комісії з питань освіти та науки Львівської обласної ради Олександра Небожук зауважила, що чим якісніше буде заплановано заходи на цей рік, чим швидше їх розпочнуть реалізовувати, чим оптимальніші вони будуть, тим краще будуть освоєні кошти. «Нам не підходить, щоби  така важлива Програма виконувалася лише на 75 відсотків», – підкреслила депутат обласної ради Олександра Небожук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ